MENÜ

süti receptek

 

HOZZÁVALÓK
    • A tésztához:
    • 6dbtojás
    • 6ekkristálycukor
    • 1dlolaj
    • 4ekvíz
    • 6ekliszt
    • 2ekkakaópor
    • 0.5csomsütőpor
    • 1csip
    • A túrós krémhez:
    • 1kgtúró
    • 0.5db narancs
    • 2csomvaníliás cukor
    • 25dkgporcukor
    • 25dkgmargarin

      ELKÉSZÍTÉS

      1. A tojássárgáját elkeverjük, hozzáöntjük az olajat, a 4 ek vizet, majd összekeverjük. A tojásfehérjéből hozzáadunk egy keveset, majd ismét elkeverjük.A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
      2. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk. A sütőport és a sót hozzászitáljuk a liszthez.
      3. A sütőporral és sóval elkevert lisztet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. Végül a kakaót is hozzáadjuk, és robotgéppel az egészet csomómentesre keverjük.
      4. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig (tűpróbáig) sütjük.
      5. A krémhez a túrót elkeverjük a reszelt narancshéjjal, majd robotgéppel 1-2 másodpercig keverjük, hogy a túró összetörjön. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a vajat, majd az egészet összekeverjük.
      6. A 8 dl Fantából és a 2 csomag pudingporból folyamatos keverés mellett pudingot készítünk.
      7. A kihűlt tésztára rákenjük a túrós krémet, majd még melegen a túróra öntjük a Fantás réteget.
      8. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Asztali nézet