MENÜ

süti receptek

 

hozzávalók

  • 4csomvanília puding
  • 2csomvaníliás cukor
  • 15dkgcukor
  • 4.5dlvíz
  • 4.5dltej
  • 8dbtojásfehérje
  • 20dkgkristálycukor

    ELKÉSZÍTÉS

    1. A kinyújtott leveles tésztákat egy tepsi hátulján, 175 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt, külön-külön megsütjük. Az egyik lapot beletesszük egy magas falú tepsibe, a másikat még melegen 15 egyenlő db-ra vágjuk (ha a kész süteményen vágnánk, a krém szétnyomódna).
    2. Ameddig a tészták sülnek, a tojások fehérjét 15 dkg cukorral habbá verjük (aki fél a nyers fehérjétől az vízgőz felett is készítheti).
    3. A pudingport, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a vízzel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Ha besűrösödőtt, még forrón, óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot.
    4.  A forró krémet a tepsiben lévő tésztán egyenletesen elkenjük, majd rátesszük a felkockázott tésztát. Ha teljesen kihűlt, máris fogyasztható.

 

Asztali nézet