MENÜ

süti receptek

 

  • A tésztához:
  • 40dkgliszt
  • 20dkgcukor
  • 2ekcukrozatlan kakaópor
  • 2dbtojás
  • 2ekméz
  • 5dkgvaj
  • 2mkszódabikarbóna
  • A vaníliás krémhez:
  • 2csomvaníliás pudingpor
  • 0.5ltej
  • 10dkgporcukor
  • 12.5dkgvaj
  • A puncsos krémhez:
  • 2csompuncs ízű pudingpor
  • 0.5ltej
  • 10dkgporcukor
  • 12.5dkgvaj
  • A csokimázhoz
  • ELKÉSZÍTÉS

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
    2. Először egy kis lábaskába feltesszük avizet forrni, ugyanis a tészta hozzávalóit gőz fölött fogjuk összeolvasztani
    3. Egy hőálló edénybe beletesszük a cukrot, a kakaóport, a tojásokat, a mézet és a vajat.
    4. Vízgőz fölött addig kevergetjük, míg a vaj és a cukor teljesen elolvad.
    5. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet és a szódabikarbónát.
    6. A lisztes keverékhez öntjük az összeolvasztott alapanyagokat, és először kézi robotgéppel, majd kézzel addig gyúrjuk, míg összeáll a tészta.
    7. A tésztát 3 egyforma adagra osztjuk, és sütőpapíron 2-3 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Ráhúzzuk a tésztalapokat sütőpapírral együtt a tepsire és villával megszurkáljuk, hogy sülés közben ne púposodjon fel.
    8. A tepsiket egyenként az előmelegített sütőbe tesszük és kb 15 perc alatt készre sütjük. Ilyenkor még puhák, de ha teljesen kihűlnek, meg fognak keményedni.
    9. Míg sülnek és hűlnek a mézes lapok, elkészítjük a krémeket.
    10. A puha vajat kihabosítjuk porcukorral, és összekeverjük kézi robotgéppel a vaníliás pudinggal.
    11. Ehhez a pudingporokat külön-külön sűrűre főzzük a tejjel, majd lefolpackozva a tetejüket - a bőrösödés elkerülése érdekében - félretesszük teljesen kihűlni.
    12. Ugyanezt megismételjük a puncs ízű pudinggal is.
    13. Következik a tészta összeállítása. Az alsó mézes lapot egy tálcára vagy deszkára helyezzük, és megkenjük egyenletesen a vaníliás krémmel. Erre ráhelyezzük a következő mézes lapot, majd megkenjük egyenletesen a puncsos krémmel. A tetejére tesszük a harmadik mézes lapot, és az egészet lefedjük folpackkal. A tetejére teszünk egy másik deszkát és a tésztát pár órára, de inkább egy egész éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy megpuhuljanak a lapok.
    14. Ha letelt a pihentetési idő, elkészítjük a sütemény tetejére a csokimázt.
    15. Ehhez a csokit darabokra törjük, és vízgőz fölött összeolvasztjuk az étolajjal.
    16. Elővesszük a hűtőből a tésztát, levesszük róla a deszkát és a folpackot és szép egyenletesen bevonjuk a csokimázzal. Visszatesszük fél órára a hűtőbe, hogy megdermedjen a csoki.
    17. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, így nem törik a csoki a tetején.
  •  
Asztali nézet